joi, 8 aprilie 2010

tara bolnava

ce tara bolnava si nelocuita...
nelocuita.supravietuirea asta haituita nu seamana cu felul altora de a-si locui asezarile.teritoriile.
romanii traiesc fara dragoste -ba chiar cu un soi de dusmanie as zice - in tara lor.daca nu ma credeti uitati-va la gunoaie.alea de pe jos si alea care ne conduc.
la tomberoane,gropi de gunoi/un bucuresti miniatural :) :D
pet.uri/insotite de cite un om adesea..(nu prea treaz..)
mucuri si muci si mucegai...ce tablou sinistru! e coltul strazii tale...

sigur,peste drum e primavara si soare.ar trebui sa privesti in sus.spre cer.sa zimbesti.daca ai de ce.sigur ca ai dar nu mai observi...

daca traiesti fara dragoste de acest loc,fara speranta,printre peturi,mucuri,gunoaie..si cu teama de a trece strada sau de a privi cerul
cred ca te vei intoarce vieti la rind sa inchei karma platind fiecare lasitate cu o generatie.si platind pentru fiecare generatie.

nu vreau sa traiesc sute de vieti asemenea.dar ma tem deodata de moarte.de ce? daca dincolo ar exista nu doar Rai si Iad..ci Rai,Iad si Romania.si murind,m-as caza tot
in Romania.care nu e nici rai,nici iad,nici mai putin decit suma lor.
te-ai gindit?

6 comentarii:

  1. sa ajungi din nou in Romania? E tare! Pai...asi muri din nou...de ras. Asa ghinion nici ca se poate :))))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Si totusi...
    Daca ar fi sa alegeti tara unde sa renasteti, nu ati alege tot Romania? Banala tara a tuturor oportunitatilor (USA) nu ar obtine atatea puncte precum tara tuturor posibilitatilor!

    RăspundețiȘtergere
  3. umila-mi parere: cine traieste fara de dragoste aici, astfel traieste oriunde. pentru ca acela care distruge aici, o face si in alta parte, cu o exceptie: legile care sa-i corecteze temeinic apucaturile. in plus, trebuie sa recunoastem ca, la un moment dat, si dragostea oboseste, in vecinatatea vecinului nostru dusmanos cu insasi privirea inimii sale (scuze pentru metafora, pe care respectivul s-ar putea sa n-o mai priceapa). in concluzie, mie mi se pare ca domina oboseala iubitorilor, nu dusmania nesimtitilor (ei generand, ce e drept, ...astenia respectiva).

    RăspundețiȘtergere
  4. La fel de personala e si parerea mea. Am descoperit ca am doua alegeri: pot sa traiesc raportat doar la prezent, bucurandu-ma de prezent si nu incercand sa analizez trecutul planuind viitorul in acelasi timp. Si traiesc ok, am idei, dezvolt proiecte ce au pasiunea ca ingredient principal, nu resimt criza de niciun fel, e ok, aud doar pasarile si respiratia relaxata si fara gafaiala a Planetei. Pot insa sa aleg sa observ ca exista oameni care nu stiu ca a face bine este o alegere constienta si a face rau este ceva inconstient care bate in instinct de supravietuire. Si atunci totul se strica, Planeta gafaie, pasarile croncane, praful se ridica si se alege, oamenii se vaita, criza capata contur dar am reusit sa le observ, sa le ajustez si fara sa ma impotmolesc mai sus de galosi. Si o spun cu modestie si cu drag de oameni. Exista alegeri, optiuni si gandirea secundara (aceea care ne surprinde ca ne gandim la ceva). O zi frumoasa! Eram nevorbit...dar cred si sustin cele de mai sus! Nu incerc insa sa conving...orice rezistenta atrage o alta si uite asa apar trupele de eliberare NATO! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna seara si bun gasit tuturor!

    Pesimismul se naste, traieste si evident... da coltul. :)

    Daca ai sa mergi in India ai sa constati ca e mult mai greu sa-ti consumi Karma in conditiile de acolo. Pai Romania este un fel de Suedia in comparatie cu India. Pana si Egiptul este mai curat. :)

    Ce este mai frumos pe lumea asta decat sa stai cu nasul in taste, cu ochii in calculator, si din cand in cand sa mai arunci o privire pe fereastra? Evident in sus! :))

    Ancuta,
    dupa ce ti-am citit cartea (care mi-a placut) te redescopar cu drag aici, la tine in sufragerie.
    Ma inclin.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere